Синя акула, або велика блакитна акула, або мокой, широко поширена в усіх океанах, крім Північного Льодовитого. Її також ловлять у східній частині Північної Атлантики, а також у Південно-Китайському морі, де предметом видобутку є плавники, м'ясо, шкіра і печінка. Ця хижа риба зустрічається і далеко від берегів, в океанічних просторах і біля самої берегової лінії. Зовнішність синьої акули вельми своєрідна, серед представниць свого сімейства вона виділяється дуже струнким, "худорлявим" тілом, оснащеним довгими грудними плавниками. Розмір тіла в середньому за уловом 150-200 см, а вага приблизно 20 кг. Тривалість життя блакитної акули може становити 20 років. Очі у блакитної акули круглі, досить великі, захищені мигаючою перетинкою - третьою повікою. Харчується вона здебільшого порівняно невеликими рибами: сардини, оселедець, анчоуси, мурени, кефалі, макрелі, ставриди, скумбрії, окуні, камбали, акули інших видів тощо. Сіро-блакитні акули є живонароджуваними. Вагітність триває від 8 до 12 місяців залежно від географічного розташування.