Вобла - найбільший різновид плітки, яка, на відміну від найближчої родички, мешкає не тільки в річках, що належать до басейну Каспійського моря, а й у самому морі. Місцеві жителі поділяють воблу на два різновиди: "напівпрохідну" і "житлову". Перший вид під час нересту мігрує з пригирлових ділянок Каспійського моря в пониззя річок, а другий, веде осілий спосіб життя і не йде після нересту в море. Особини напівпрохідного виду більші, ніж жилого. Деякі особини можуть важити до 800 г і мати довжину до 40 см. Вобла воліє жити великими косяками. Під час міграційного переміщення, вона може примикати до більших риб для того, щоб врятуватися від раптових атак хижаків. Примкнувши до ляща, вона стає менш вразливою для нападок щуки і судака. Причому це дає можливість не тільки убезпечити своє існування, а й отримати корм, який лящ залишає на рихлому дні.