Путасу південна - блувайтінг (Blue Whiting). Путасу південна дещо більша за північну, досягає довжини 50-55 см і ваги 1-1,2 кг, вирізняється кращою масою тіла. Путасу зустрічається біля самої поверхні, уздовж Патагонського шельфу переходить до придонного способу життя, зустрічаючись на глибині до 200-300 м. Як їжу путасу вживає дрібних планктонних рачків, а також мальків риб - тріски, оселедця і анчоусів, що світяться. Путасу і сама виступає кормом для пікші, тріски, гриндів і дельфінів. Статевозрілості путасу досягає у віці 3-4 років. У путасу є одна цікава особливість. З усієї ікри, що відкладена самкою цієї риби, вилуплюються виключно самці. Далі, у міру зростання, у деякої частини починають проявлятися ознаки самок. У той момент, коли особини виростають до 35-и сантиметрів, статеве співвідношення вирівнюється. До кінця життя, коли путасу має довжину тіла до 50-и сантиметрів, усі особини починають перетворюватися на самок. Путасу почали виловлювати в промислових обсягах на початку 1970-х років. За деякими даними, наведеними ООН 2006 року, путасу перебуває на 5-му місці за обсягом вилову в промислових масштабах.
За смаковими якостями путасу схожа з хеком. Путасу є столовою рибою. Хоч путасу є і кістлявою рибою, вона має дуже смачне і ніжне м'ясо. Завдяки низькому вмісту жиру цю рибу можна вживати людям з надмірною вагою. У досить значній кількості в ній містяться вітаміни D і А, кобальт, марганець, йод, фосфор, фтор, сірка і натрій.