У жовтоперистої камбали порівняно широке тіло, вкрите дрібною шорсткою лускою, є жовті спинний і анальний плавці. Це одна з найпоширеніших камбал далекосхідних морів, мешкає також біля східного узбережжя і в західній частині Берингового моря. Досягає в довжину до 49 см, а масою до 1,7 кг, звичайна довжина в уловах 24-35 см і маса 200-500г, тривалість життя до 20 років. Нерест відбувається з кінця травня до початку вересня. Жовтопериста камбала харчується як донними, так і плавучими безхребетними, та рибами. Ця морська донна риба, що може зустрічатися на глибинах від 5 до 600 м, здійснює сезонні міграції. Протягом зимування камбала практично не харчується.